Sejarah Jerman, lokasi geografis, iklim lan ekonomi Jerman

Jerman, sing jenenge Republik Federal Jerman ing sumber resmi, wis nggunakake rezim Republik Parlementer Federal lan ibukutha yaiku Berlin. Ngelingi pedunung, total populasi negara kasebut, sing ndunungi udakara 81,000,000 jiwa, diarani 87,5% warga Jerman, 6,5% warga Turki lan 6% warga negara liya. Negara kasebut nggunakake Euro € minangka mata uang lan kode telpon internasional yaiku +49.

sajarah

Sawise Perang Dunia II, Amerika Serikat, wilayah pendudukan Inggris lan Prancis gabung lan Republik Federal Jerman, sing didegake tanggal 23 Mei 1949, lan Republik Demokratik Jerman, sing ditulis minangka Jerman Wétan lan didegake tanggal 7 Oktober 1949 , gabung lan mbentuk Republik Federal Jerman tanggal 3 Oktober 1990.

Posisi geografis

Jerman minangka negara sing dununge ing Eropa Tengah. Denmark ing sisih lor, Austria ing sisih kidul, Republik Ceko lan Polandia ing sisih wétan, lan Walanda, Prancis, Belgia lan Luksemburg ing sisih kulon. Ing sisih lor negara kasebut ana Laut Lor lan Laut Baltik, lan sisih kidul ana pegunungan Alpine, ing endi titik paling dhuwur ing negara kasebut yaiku Zugspitze. Ngelingi geografi umum Jerman, katon manawa bagean tengah biasane alas lan dataran saya mundhak nalika kita maju menyang sisih lor.

iklim

Iklim sedheng ing saindenging negara. Angin kulon lan angin panas sing asor saka Atlantik Lor dipengaruhi dening iklim sing entheng. Bisa diarani manawa iklim bawana luwih efektif nalika sampeyan menyang sisih wétan negara kasebut.

Ekonomi

Jerman minangka negara kanthi modal sing kuat, ekonomi pasar sosial, tenaga kerja trampil lan tingkat korupsi sing sithik banget. Kanthi ekonomi sing kuwat, kita bisa ujar manawa Eropa dadi sing pertama lan donya nomer papat. Bank Sentral Eropa sing berbasis ing Frankfurt ngatur kabijakan moneter kasebut. Nggoleki wilayah industri terkemuka ing negara kasebut, lapangan kayata otomotif, teknologi informasi, baja, kimia, konstruksi, energi lan obat-obatan pancen misuwur. Kajaba iku, negara kasebut minangka negara sing sugih kanthi sumber daya kayata wesi kalium, tembaga, batu bara, nikel, gas alam lan uranium.

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori