Jerman Nomer

Ing pelajaran babagan nomer Jerman iki, kita bakal nuduhake nomer Jerman saka 1 nganti 100. Ing piwulang liyane, kita bakal ndeleng nomer Jerman sawise 100, luwih suwe banjur sinau nomer Jerman nganti 1000.

Kita bakal sinau nomer Jerman nganti pirang-pirang yuta utawa malah milyaran nggunakake ilmu iki sing wis dakkandhakake kanthi mbesuk. Sinau babagan angka Jerman iku penting amarga angka asring banget digunakake ing saben dinten. Nalika sinau nomer Jerman, wong ora kudu mbandhingake karo nomer Turki utawa nomer Inggris. Analogi utawa perbandingan sing digawe kanthi cara iki bisa nyebabake sinau sing salah.

saben urip tansah lan nang endi wae nomer Jerman bakal digunakake kanggo ngadepi masalah sing kudu sinau banget uga, carane kudu sak tenane nomer memori sing kudu kawangun lan nomer Jerman apal apik digawe abundantly maneh.

Para kanca, Almanca umume basa adhedhasar rote, ana akeh pangecualian lan pengecualian kasebut kudu diapalake.

Nomer Jerman Gampang sinau, ora angel banget, sawise sinau logika, sampeyan bisa nulis nomer Jerman 2 digit, 3 digit, 4 digit, lan luwih akeh dhewe.

Saiki, ayo sinau nomer Jerman saka sapisan nganti pirang-pirang atus.

Nomer saka Jerman 1den dadi 100e

Para kanca, Tembung Zahlen tegese nomer ing basa Jerman. Nomer pancacahan, nomer sing bakal kita sinaoni saiki, diarani Kardinalzahlen. Nomer ordinal kayata nomer siji, nomer loro, lan nomer telu diarani Ordinalzahlen ing basa Jerman.

Saiki ayo miwiti sinau nomer counting Jerman sing kita sebut Kardinal.
Nomer minangka masalah penting ing basa Jerman, kaya ing saben basa. Sampeyan kudu sinau kanthi tliti lan diapalake. Nanging, sawise sinau, perlu kanggo nguatake informasi sing dipelajari kanthi praktik lan repetisi. Latihan sing luwih akeh babagan subjek iki, nomer sing dikarepake luwih cepet lan luwih akurat bakal diterjemahake menyang basa Jerman.

Sawise ngerti nomer ing antarane 0-100 sing bakal kita waca dhisik, sampeyan bisa kanthi gampang sinau nomer sawise pasuryan. Nanging, sampeyan kudu mriksa lan ngapalake kanthi tliti. Ing situs iki, subyek nomer ing basa Jerman uga kasedhiya ing format mp3. Yen sampeyan pengin, sampeyan uga bisa nggoleki situs kasebut lan ngakses pelajaran audio Jerman ing format mp3.

Kaping pisanan, ayo menehi gambar nomer Jerman sing wis disiapake kanggo sampeyan, lan banjur miwiti nganggo nomer Jerman:

 

Jerman Nomer

Jerman Nomer

Saiki sampeyan bisa ndeleng luwih saka siji-puluh tabel Jerman ing wangun tabular:

NEGARA GERMAN
1 mangan 11 Elf
2 zwei 12 zwölfte
3 Drei 13 Dreizehn
4 vier 14 vierzehn
5 fünf 15 fünfzehn
6 sechs 16 sechezehn
7 Sieben 17 Siebenzehn
8 nyuwun pangapunten 18 nyuwun pangapuntenzehn
9 utawa 19 utawazehn
10 zehn 20 zwanzig

GERMAN FIGURES (GAMBAR)

Tokoh Jerman

Tokoh Jerman

Saiki kita bisa ndeleng nomer kasebut ing daftar, bebarengan karo bacaan individu:

  • 0: null (nul)
  • 1: eins (ayns)
  • 2: zwei (svay)
  • 3: drei (dray)
  • 4: vier (fi: Ir)
  • 5: fünf (fünf)
  • 6: sechs (zeks)
  • 7: sieben (zi: ewu)
  • 8: acht (aht)
  • 9: neun (ora: yn)
  • 10: zehn (seiyn)
  • 11: elf (elf)
  • 12: zwölf (zvölf)
  • 13: dreizehn (drayseiyn)
  • 14: vierzehn (fi: ırseiyn)
  • 15: fünfzehn (fünfseiyn)
  • 16: sechezehn (zeksseiyn)
  • 17: Siebenzehn (zibseiyn)
  • 18: achtzehn (ahtseiyn)
  • 19: neunzehn (noynseiyn)
  • 20: zwanzig (svansig)

nomer ing nginggil, 16 lan nomer 17 aksara kanggo Wigati kene sing tiba ing hak istimewa nulis. (cf. nomer 6 lan 7.
Sampeyan bakal weruh sieben => sieb lan sechs => sech)
Sawise rong puluh nomer, antarane digit puluhan karo "lan" cara "ing" wis diduweni dening nambahi tembung.
Nanging ing kene, ora kaya ing basa Turki, ditulis ora sadurunge langkah nanging sadurunge langkah.
Kajaba iku, siji perkara sing kudu sampeyan perhatian ing kene yaiku tembung eins, sing nuduhake nomer 1 (siji), digunakake minangka ein nalika nulis nomer liyane. tuladhane 1 yen arep nulis mangan nanging umpamane 21 Yen kita arep nulis mula rong puluh siji asaka a Kita nulis minangka.

Gambar ing ngisor iki sampeyan bisa kanthi gampang ngerti sing sak tenane nliti carane nomer desimal ditulis ing Jerman.

 

Maos Nomer in German

Maos Nomer in German

Boten kados ing Turki katon ing gambar ndhuwur lagi ditulis sadurunge ora langkah dening langkah.

Saiki, saka 20 kanggo 40, sampeyan bisa ndeleng nomer ing tabel Jerman:

GERMAN RESOURCES (20-40)
21 ein und zwanzig 31 ein und dreißig
22 zwei und zwanzig 32 zwei und dreißig
23 drei und zwanzig 33 drei und dreißig
24 vier und zwanzig 34 vier und dreißig
25 fünf und zwanzig 35 fünf und dreißig
26 sechs und zwanzig 36 sechs und dreißig
27 sieben und zwanzig 37 sieben und dreißig
28 acht und zwanzig 38 acht und dreißig
29 neun und zwanzig 39 neun und dreißig
30 Dreissig 40 vierzig

Saiki ayo tulis daftar nomer saka Jerman 20 kanggo 40, bebarengan karo bacaane:

  • 21: ein und zwanzig (ayn und svansig) (siji lan rong puluh = rong puluh siji)
  • 22: zwei und zwanzig (svay und svansig) (loro lan rong puluh = rong puluh loro)
  • 23: Drei und zwanzig (dray ing svansig) (telu likur telung)
  • 24: vier und zwanzig (fi: ir und zwanzig) (papat lan rong puluh = rong puluh papat)
  • 25: fünf und zwanzig (fünf und svansig) (lima lan rong puluh = rong puluh lima)
  • 26: sechs und zwanzig (zeks und svansig) (enem lan rong puluh = rong puluh enem)
  • 27: sieben und zwanzig (zi: bin und svansig) (pitu lan rong puluh = rong puluh pitu)
  • 28: acht und zwanzig (aht und svansig) (wolung puluh loro = rong puluh wolu)
  • 29: neun und zwanzig (noyn und svansig) (sangang puluh loro)
  • 30: dreißig (daysich)
  • 31: einunddreißig (ayn und draysig)
  • 32: zweiunddreißig (svay und draysig)
  • 33: dreiunddreißig (drayunddraysig)
  • 34: vierunddreißig (fi: IrundDraysig)
  • 35: fünfunddreißig (fünfunddraysig)
  • 36: sechsunddreißig (zeksunddraysig)
  • 37: siebenunddreißig (zi: bInunddraysig)
  • 38: achtunddreißig (ahtunddraysig)
  • 39: neununddreißig (noynunddraysig)
  • 40: vierzig (fiyizih)

Sawise rong puluh Nomer Jermanantarane siji lan puluhan "ve"Tegese"undDiolehake kanthi menehi tembung ”. Nanging, ing kene basa Turki, unit digit ditulis dhisik, dudu angka sepuluh, beda karo sing ditulis.. Kanthi tembung liyane, angka ing digit kasebut dikatutake luwih dhisik, banjur angka ing sepuluh digit kasebut.

Kaya sing sampeyan deleng ing kene, luwih dhisik nulis nomer kasebut ing papan kasebut, nambah tembung "und" lan nulis puluhan digit. Aturan iki ditrapake kanggo kabeh nomer nganti satus (uga 30-40-50-60-70-80-90), dadi digit unit diarani luwih dhisik, banjur puluhan digit.
Mangkene, kita wis nulis nomer Jerman kanthi kapisah (eg neun und zwanzig) supaya luwih jelas lan bisa dingerteni, nanging sejatine angka kasebut ditulis bebarengan. (contone: neunundzwanzig).

Jerman Nomer

Sampeyan ngerti carane ngetung sepuluh nganti sepuluh, bener? Ayu banget Saiki kita bakal nindakake iki ing basa Jerman. Ayo dietung nomer Jerman sepuluh nganti sepuluh.

JUMLAH GERMAN CONFIRMED
10 zehn
20 zwanzig
30 Dreissig
40 vierzig
50 fünfzig
60 sechzig
70 siebzig
80 achtziger
90 neunzig
100 hundert

Nulis angka Jerman kanthi bacaane:

  • 10: zehn (seiyn)
  • 20: zwanzig (svansig)
  • 30: dreißig (draysig)
  • 40: vierzig (fi: IrSig)
  • 50: fünfzig (fünfsig)
  • 60: sechzig (zekssig)
  • 70: siebzig (sibsig)
  • 80: achtzig (ahtsig)
  • 90: neunzig (noynsig)
  • 100: hundert (hundert)

Cathet uga prabédan ing ejaan angka 30,60 lan 70 ing ndhuwur. Angka kasebut ditulis kanthi cara iki terus-terusan.

Saiki ayo tinggalake cathetan ing ngisor iki kanggo ndeleng beda ejaan iki:

6: seches

16: sechezehn

60: sechezig

7: Siebenen

17: Siebenzehn

70: Siebenzig

 

Cathetan Nomer Jerman

Cathetan Nomer Jerman

Nomer saiki nganti 100 saka 1 dening nomer onarl Jerman nganti kita sinau 100 Jerman bisa nulis.

1den 100e Nganti Tabel Jerman Nomer

ALL NUMBER UP TO GERMAN 1 TO 100
1 mangan 51 ein und fünfzig
2 zwei 52 zwei und fünfzig
3 Drei 53 drei und fünfzig
4 vier 54 vier und fünfzig
5 fünf 55 fünf und fünfzig
6 sechs 56 sechs und fünfzig
7 Sieben 57 sieben und fünfzig
8 nyuwun pangapunten 58 acht und fünfzig
9 utawa 59 neun und fünfzig
10 zehn 60 sechzig
11 Elf 61 ein und sechzig
12 zwölfte 62 zwei und sechzig
13 dreizehn 63 drei und sechzig
14 vierzehn 64 vier und sechzig
15 fünfzehn 65 fünf und sechzig
16 Sechzehn 66 sechs und sechzig
17 siebzehn 67 sieben und sechzig
18 achtzehn 68 acht und sechzig
19 neunzehn 69 neun und sechzig
20 zwanzig 70 siebzig
21 ein und zwanzig 71 ein und siebzig
22 zwei und zwanzig 72 zwei und siebzig
23 drei und zwanzig 73 drei und siebzig
24 vier und zwanzig 74 vier und siebzig
25 fünf und zwanzig 75 fünf und siebzig
26 sechs und zwanzig 76 sechs und siebzig
27 sieben und zwanzig 77 sieben und siebzig
28 acht und zwanzig 78 acht und siebzig
29 neun und zwanzig 79 neun und siebzig
30 Dreissig 80 achtziger
31 ein und dreißig 81 ein und achtzig
32 zwei und dreißig 82 zwei und achtzig
33 drei und dreißig 83 drei und achtzig
34 vier und dreißig 84 vier und achtzig
35 fünf und dreißig 85 fünf und achtzig
36 sechs und dreißig 86 sechs und achtzig
37 sieben und dreißig 87 sieben und achtzig
38 acht und dreißig 88 acht und achtzig
39 neun und dreißig 89 neun und achtzig
40 vierzig 90 neunzig
41 ein und vierzig 91 ein und neunzig
42 zwei und vierzig 92 zwei und neunzig
43 drei und vierzig 93 drei und neunzig
44 vier und vierzig 94 sampeyan ora nemuzig
45 fünf und vierzig 95 fünf und neunzig
46 sechs und vierzig 96 sechs und neunzig
47 sieben und vierzig 97 sieben und neunzig
48 acht und vierzig 98 acht und neunzig
49 neun und vierzig 99 neun und neunzig
50 fünfzig 100 hundert

ati-ati: Biasane, angka ing basa Jerman ditulis jejer, mula, kayata ing urip saben dinane 97 nomer sieben und neunzig ora wujud siebenundneunzig Nanging, kita wis nulis kanthi beda ing kene supaya bisa katon lan diapalake kanthi luwih gampang.

Nomer nganti 1000 ing basa Jerman

Ayo terus nomer Jerman sawise 100.
Titik sing arep kita tuduh ing kene nggegirisi; Biasane, angka-angka kasebut ditulis kanthi contiguously nanging luwih seneng nulis angka kanthi kapisah supaya bisa luwih gampang dimengerteni.
Ayo mulai saiki karo 100:

100: hundert (hundert)

Ing 100 Jerman "hundert" demektir.xnumx-200-300 etc. Jumlah "hundert" ing ngarepe tembung 400-2-3 etc. Jumlah tembung kanggo nulis oluşur.hundert (pasuryan), "e hundert" minangka.
Sampeyan bisa nemokake loro.

Contone:

  • 200: zwei hundert (svay hundert) (rong atus)
  • 300: drei hundert (dray hundert) (telung atus)
  • 400: vier hundert (fi: Ir hundert) (sekawan atus)
  • 500: fünf hundert (fünf hundert) (lima - atus)
  • 600: sechs hundert (zeks hundert) (enem atus)
  • 700: sieben hundert (zi: bin hundert) (pitung atus)
  • 800: acht hundert (aht hundert) (wolung atus)
  • 900: neun hundert (noyn hundert) (sangang - atus)

Nanging, contone, yen sampeyan pengin nulis 115 utawa 268 utawa nomer pasuryan liyane kaya iki, banjur nomer rai iku siji mengko, lan sampeyan nulis.
conto:

  • 100: hundert
  • 101: hundert eins
  • 102: hundert zwei
  • 103: hundert drei
  • 104: hundert vier
  • 105: hundert fünf
  • 110: hundert zehn (atus lan sepuluh)
  • 111: hundert elf (face and eleven)
  • 112: hundert zwölf (atus lan rolas)
  • 113: hundert dreizehn (satus telulas)
  • 114: hundert vierzehn (satus patbelas)
  • 120: hundert zwanzig (atus limalas)
  • 121: hundert ein und zwanzig (atus limalas)
  • 122: hundert zwei und zwanzig (satus limalas)
  • 150: hundert füfzig (atus sèket)
  • 201: zwei hundert eins (rong atus lan siji)
  • 210: zwei hundert zehn (rong atus lan sepuluh)
  • 225: zwei hundert fünf und zwanzig (loro atus lima)
  • 350: drei hundert fünfzig (telung atus sèket)
  • 598: ora ana sing nyedhaki (limang atus sangang puluh wolu)
  • 666: sechs sechs hundert und sechzig (nem atus atmışalt a)
  • 999: neun hundert neun und neunzig (sangang atus sangang puluh sanga)
  • 1000: luwih saka siji (tau)
  • Nalika nulis angka 3 digit, yaiku angka kanthi atusan, ing basa Jerman Kaping pisanan bagean rai ditulis, banjur nomer loro digit kasebut ditulis kaya sing dideleng ing ndhuwur..
  • contone 120 Yen kita arep ngomong dhisik ein hundert kita bakal ngomong, sawise iku zwanzig Dadi kita bakal ngomong ein hundert zwanzig matur 120 kita bakal ngomong.
  • contone 145 Yen kita arep ngomong dhisik ein hundert kita bakal ngomong, banjur fünfundvierzig Dadi kita bakal ngomong ein hundert fünfundvierzig matur 145 kita bakal ngomong.
  • contone 250 Yen kita arep ngomong dhisik hwert zwei kita bakal ngomong, banjur fünfzig Dadi kita bakal ngomong zwei hundert fünfzig Kita bakal ujar 250 kanthi ujar.
  • contone 369 Yen kita arep ngomong dhisik drei hundert kita bakal ngomong, banjur neunundsechzig Dadi kita bakal ngomong drei hundert enunundsechzig Kita bakal ujar 369 kanthi ujar.

Jerman Nomer

Nomer padha digawe minangka nomer faceted.

  • 1000: ora ana
  • 2000: luwih dhisik
  • 3000: drei tausend
  • 4000: vier tausend
  • 5000: fünf tausend
  • 6000: mbesuk
  • 7000: sieben tausend
  • 8000: acht tausend
  • 9000: neun tausend
  • 10000: zehn tausend

Deleng uga conto ing ngisor iki.

11000 : elf tausend
12000 : zwölf tausend
13000 : dreizehn tausend
24000 : vier und zwanzig tausend
25000 : fünf und zwanzig tausend
46000 : sechs und vierzig tausend
57000 : sieben und fünfzig tausend
78000 : acht und siebzig tausend
99000 : neun und neunzig tausend
100.000 : ein hundert tausend

Kene ana sepuluh ewu, rolas ewu, telung ewu, patbelas ewu .......
Minangka sampeyan bisa ndeleng nalika nyebutake nomer kasebut, nomer loro digit lan nomer ewu melu. Ing kene uga, kita entuk nomer kanthi nggawa nomer rong digit banjur tembung ewu.

  • 11000: elf tausend
  • 12000: ngowahi
  • 13000: dreizehn tausend
  • 14000: vierzehn tausend
  • 15000: fünfzehn tausend
  • 16000: tetep wae
  • 17000: siebzehn tausend
  • 18000: achtzehn tausend
  • 19000: neunzehn tausend
  • 20000: zwanzig tausend

Saiki ayo pindhah karo puluhan ewu conto:

  • 21000: ein und zwanzig tausend (twenty-one thousand)
  • 22000: zwei und zwanzig tausend (rongpuluh rong ewu)
  • 23000: drei und zwanzig tausend (rongpuluh telung ewu)
  • 30000: dreißig tausend (telung puluh ibu)
  • 35000: fünf und dreißig tausend (telung puluh lima ewu)
  • 40000: vierzig tausend (fork-bin)
  • 50000: fünfzig tausend (sèket-ewu)
  • 58000: acht und fünfzig tausend (ellisekiz-bin)
  • 60000: sechzig tausend (thrown-bin)
  • 90000: neunzig tausend (sembilan puluh ewu)
  • 100000: hundert tausend (atus-ewu)

Jerman Seratus Ribu Nomer

Sistem Jerman padha karo ing atusan ewu.

  • 110000: hundert zehn tausend (yüzon-bin)
  • 120000: hundert zwanzig tausend (atusan lan ewu)
  • 200000: zwei hundert tausend (rong atus lan ewu)
  • 250000: zwei hundert fünfzig tausend (rong atus lan ewu)
  • 500000: fünf hundert tausend (limang atus lan ewu)
  • 900000: neun hundert tausend (sangang atus ewu)

Deleng uga conto ing ngisor iki.

110000 : hundert zehn tausend
150000 : hundert fünfzig tausend
200000 : zwei hundert tausend
250000 : zwei hundert fünfzig tausend
600000 : sechs hundert tausend
900005 : neun hundert tausend fünf
900015 : neun hundert tausend fünfzehn
900215 : neun hundert tausend zwei hundert fünfzehn

Yen kita nglumpukake apa sing wis kita sinau nganti saiki, kita bisa ngomong kanthi generalisasi:
Nalika angka loro ditulis, angka kapindho diiringi angka kapindho ditulis lan ora ana.

Ing telung digit, contone, limang atus (105) Jumlah pasuryan sadurunge banjur nomer puluh nggawa limang nomer pasuryan sadurunge lan sawise, contone, telung ewu ing nomer kanthi ngetik nomer loro (3000) cacahe digawe sadurunge lan sawise telung ewu. XUMUMX (telung ewu patang atus lima puluh enem) dibentuk kanthi nulis telung atus, sekawan atus, banjur ana lima puluh enem.

Nomer sing luwih gedhe ditulis kanthi cara sing padha, wiwit kanthi langkah gedhe dhisik.

Sejatine, angka gampang banget ing basa Jerman. Sampeyan mung kudu ngerti nomer saka 1 nganti 19 lan nomer 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 1.000 lan 1.000.000. Sing liyane mung dituduhake kanthi penyesuaian nomer kasebut.

Latihan luwih akeh babagan nomer Jerman, luwih apik, asil sinau lan eling, uga nerjemahake angka menyang basa Turki lan Jerman luwih cepet.

Nomer Million Jerman

Ing basa Jerman, kita nulis 1 million eine Millions. Kita bisa nemokake variasi sing kita karepake kanthi nglebokake nomer sing kita arep ing ngarep Million word.

Sampeyan bakal weruh gampang yen katon ing conto ing ngisor iki.

  • eine Million: 1.000.000 (One million)
  • zwei Milloon: 2.000.000 (Dua yuta)
  • drei Milloon: 3.000.000 (Tiga yuta)
  • vier Milloon: 4.000.000 (Sekawan yuta)
  • 1.200.000: eine Million zwei hundert tausend (siji yuta rong atus ewu)
  • 1.250.000: eine Million zwei hundert fünfzig tausend (siji yuta rong atus lan sèket ewu)
  • 3.500.000: drei Million fount of yusuf (Tiga yuta limang atus ewu)
  • 4.900.000: vier Million neun hundert tausend (Sekawan yuta sangang atus ewu)
  • 15.500.000: fünfzehn Yuta pamitan taun (lima milyar limang atus ewu)
  • 98.765.432: neunzig und Acht hundert Yuta fünf und Sieben und zwei hundert vier tausend sechzig Dreissig (sangang puluh wolu yuta pitung atus sewidak lima ewu patang atus telung puluh loro)

Yen sampeyan ngerteni logika conto ing ndhuwur, sampeyan bisa nulis lan ngomong kabeh nomer nganti miliyar dhewe ing basa Jerman kanthi gampang.

Olahraga kanthi Nomer Jerman

Lawan nomer ing ngisor iki AlmancaTulis:

0:
1:
6:
7:
10:
16:
17:
20:
21:
31:
44:
60:
66:
70:
77:
99:
100:
101:
1001:
1010:
1100:
1111:
9999:
11111:
12345:
54321:
123456:
654321:

Mangkono, nomer Jerman wis sinaoni saben aspek saka Jeksa Agung bisa ngetokake lan kita wis rampung kanca kekasihe.

Tim almancax kepengin sukses ...

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori