Konjugasi Kriyo Jerman

Subyek sing bakal dibahas ing pelajaran iki: Konjugasi Kriyo Jerman Para kanca, ing artikel iki, kita bakal menehi informasi babagan tembung kriya Jerman, akar kata kerja, akhiran infinitif lan konjugasi tembung kriya Jerman.

Nganti piwulang iki, kita wis ndeleng topik sing gampang kanggo para pamula kayata dina Jerman, wulan Jerman, nomer Jerman, musim Jerman lan sifat basa Jerman. Kajaba iku, kita uga wis akeh piwulang basa Jerman kayata tembung Jerman sing bisa digunakake sajrone urip saben dinane lan migunani banget. Ing pelajaran iki, Konjugasi kriya Jerman Kita bakal nyritakake babagan topik kasebut. Sawise maca pelajaran, disaranake sampeyan nonton narasi video ing sisih ngisor kaca.

Subyek konjugasi kriya Jerman minangka subyek sing kudu fokus, lan kudu sinau lan diapalake kanthi apik. Kita ora bisa mbentuk ukara kanthi bener tanpa sinau konjugasi basa Jerman. Saiki kita dadi sing pertama apa kriya, apa dhasar tembung kriya, apa tembung kriya infinitif, Apa lampiran pribadi, Cara konjugasi tembung kriya ing basa Jerman Kita bakal fokus ing masalah dhasar kasebut. Tinimbang menehi kata kerja konjugasi Jerman sing wis digawe, Tembung kriya Jerman Kita bakal mulang babagan logika karya supaya sampeyan bisa motret.

Tembung kriya infinitif Jerman

Kaya sing sampeyan ngerteni, tembung kriya infinitif diarani infinitive. Kanthi tembung liya, tembung kriya mentah sing ditulis ing kamus diarani bentuk infinitif saka kata kerja. Akhiran infinitif ing basa Turki -Edo lan -mek lampiran Contone; teka, lunga, gawe, kanggo, maca, ndeleng Tembung kriya kayata infinitif yaiku tembung kriya. Kanggo nggandhengake tembung kriya ing basa Turki, akhiran infinitif ora ana lan tembung seselan sing cocog lan wong ditambahake ing oyot kriya.

Contone; infinitive BacaEdo tembung kriya -Edo Nalika kita mbuwang akhiran infinitive "BacaTembung kriya ”tetep. Wacan nyata, BacaEdo minangka dhasar tembung kriya. Ayo nggawa wektu lan akhiran wong sing cocog kanggo tembung diwaca:
Wacan -kesel-um, kene "Baca"ROOT saka tembung kriya,"kesel"Saiki,"um"Apa perhiasan wong (aku). Sampeyan maca utawa kita maca utawa maca Tembung kriya kayata tembung kriya kagandheng ing wektu saiki nanging uga kagandheng kanggo wong liya. Sampeyan maca (sampeyan), kita maca (kita), dheweke lagi maca (dheweke).

Kita mikir Wangun kriya infinitif ing basa Jerman Kita wis cukup menehi informasi babagan.

Kaya sing bisa dideleng, nalika pengin nggabungake tembung kriya miturut wong-wong ing basa Turki, kita nambahake tambahan sing beda ing oyot kriya kanggo saben wong. Iki uga kedadeyan ing basa Jerman. Ing Turki -Edo lan -mek akhiran infinitif ing basa Jerman -en lan -n lampiran Biasane seselan –en yaiku sufiks, seselan –n langka. Tembung kriya infinitif ing basa Jerman -en utawa -n dipungkasi nganggo lampiran. Tembung kriya infinitif ing basa Jerman -en utawa -n Nalika mbusak lampiran, kita bakal nemokake dhasar tembung kriya kasebut. Ing kamus utawa dhaptar tembung kriya, tembung kriya infinitif mesthi ditulis. Contone, basa Jerman sing padha karo tembung kriya sing diputer yaiku spielen.

Ing infinitive spielen saka tembung kriya -en nalika kita mbusak sufiks dolanan tembung tetep, dolanan tembung spielen minangka dhasar tembung kriya. Kenceng lan wong nambah akar kata kerja iki dolanan ditambahake ing tembung. Tuladha liyane sinau Ayo menehi kriyo, sinau Jerman sing padha karo tembung kriya lernen yaiku tembung kriya. sinau Seselan infinitif saka tembung kriya yaiku -en nalika nyopot panen lerne oyot tetep. Nalika nggabungake tembung kriya Jerman, akhiran tegang lan wong ditambahake ing root iki lerne ditambahake ing tembung.

Sinau

Sinau

Mek

LERNEN

LERN

EN

Sawise sinau konsep akhiran lan root ing tembung kriya Konjugasi tembung kriya Jerman kita bisa ngliwati. Ayo nuduhake konjugasi sing paling gampang saka kriyo sing paling gampang kayata conto ing ngisor iki.

Dadi, kanggo sinau, ayo nyusun tembung kriya ing wektu saiki miturut kabeh wong.

Sampeyan kudu nggatekake lan ngapalake lampiran sing ditambahake ing tembung kriya.

LAMPIRAN GERMAN LERNEN VERBAL

WAKTU PRIBADI

TAMBAHAN KANG BAYAR

KANGGO ATU

tegese

Aku e lern-e Aku sinau
du st lern-st Sampeyan lagi sinau
er t lern-t Dheweke lagi sinau (lanang)
padha t lern-t Dheweke lagi sinau (wanita)
es t lern-t Dheweke sinau (netral)
w en lern-en Kita sinau
exp t lern-t Sampeyan lagi sinau
padha en lern-en Dheweke lagi sinau
Aug en lern-en Sampeyan lagi sinau

ndhuwur lernen Kita wis ndeleng konjugasi tembung kriya ing jaman saiki. sinau yaiku infinitif saka tembung kriya. Lerner minangka dhasar tembung kriya. Tembung en minangka seselan infinitif. Suffixes minangka akar kriya lerne ditambahake ing tembung. Ayo dadi conto kriya liyane.

SIKAP GERMAN KOMMEN VERBAL

WAKTU PRIBADI

TAMBAHAN KANG BAYAR

KANGGO ATU

tegese

Aku e komm-e Aku teka
du st komm-st Sampeyan lagi teka
er t komm-t Dheweke teka (bocah lanang)
padha t komm-t Dheweke teka (wanita)
es t komm-t Dheweke teka (netral)
w en komm-en kita teka
exp t komm-t Sampeyan teka
padha en komm-en Dheweke teka
Aug en komm-en Sampeyan teka

Ya kanca-kanca sing dak tresnani, ing ndhuwur uga nganggo basa Jerman kommen yaiku teka Kita menehi conto konjugasi tembung kriya ing jaman saiki. Jerman fiiller Dheweke ditarik ing jaman saiki kaya iki. Afiks sing digawa menyang root verba ing jaman saiki kaya sing dituduhake ing tabel ing ndhuwur.

Sampeyan uga bisa nggandheng kriyo liyane miturut individu kanthi ndeleng tabel ing ndhuwur, kayata.

Konjugasi kriya Jerman Subyek sing dijenengi bakal diterusake ing pelajaran mbesuk. Ing piwulang sabanjure, kita bakal weruh konjugasi tembung kriya Jerman miturut wektu sing kepungkur lan wektu mbesuk. Sampeyan uga bisa nemokake informasi babagan kriyo biasa Jerman lan kriyo ora teratur Jerman ing pelajaran sabanjure.

Wacana Subjek Video Konjugasi Kriya Jerman

Pungkasan Subjek Konjugasi Kriyo Jerman

Para rawuh ingkang kinurmatan, Konjugasi kriya Jerman Pungkasan subyek sing dijenengi. Sampeyan bakal nemokake conto konjugasi kriya liyane ing pelajaran sabanjure.

Konjugasi kriya Jerman Sampeyan bisa nulis apa sing pengin takon, panjaluk pelajaran pribadi, pitakon, komentar lan kritik, lan papan sing ora sampeyan pahami ing lapangan pitakon ing forum.

Matur nuwun wis ngunjungi situs, muga-muga sukses bisa urip sampeyan ing pendidikan.

Aja lali nyaranake situs iki menyang kanca liyane.

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori