Perfekt Jerman

Ing kursus kanthi judhul kuliah Jerman Perfekt, kita bakal menehi informasi ringkesan babagan wektu perfekt ing basa Jerman.
Kita wis ndeleng sadurunge, Perfekt tegese jaman kepungkur kanthi -di kaya Präteritum. Kaya sing sampeyan ngerteni, ukara-ukara sing mbesuk nggambarake tumindak sing wis ditindakake lan rampung ing jaman biyen.

Kita wis rampung pelajaran rinci lan rinci babagan perfekt ing basa Jerman sadurunge, yen sampeyan pengin mriksa subyek kasebut, klik ing kene: Jerman Perfekt

Kaya sing wis diandharake sadurunge, ana sawetara bedane antara Perfekt lan Präteritum ing basa Jerman; Präteritum umume digunakake ing basa tulis, digunakake ing idiom, digunakake ing dongeng, novel utawa crita, Perfekt digunakake ing basa kolektif, dudu ing karya kayata novel lan crita.

Iki kaping loro bisa nyebut kabeh tenses kepungkur kanthi panggonan, kajaba tegang sadurunge.
Contone, padha bisa nutupi kaya "karya", "karya", "karya" nanging ora digunakake kanggo "karya" utawa "karya".

Konjugasi tembung kriya perfekt Jerman

Konjugasi tembung kriya perfekt Jerman

Konjugasi tembung kriya perfekt Jerman

Konjugasi tembung kriya perfekt Jerman

Konjugasi tembung kriya perfekt Jerman

tembung kriya perfekt jerman

Ing tabel ing ndhuwur, wujud tembung kriya infinitif kalebu ing kolom kaping pisanan (ing sisih kiwa kiwa), ing kolom kapindho kriya kasebut yaiku Partizip Perfekt, iki minangka bagean sing bakal digunakake kanggo nggawe ukara ing Perfekt. Partizip Perfekt saben kriya kudu diapalake. Ing kolom kaping telu saka sisih kiwa, tembung kriya sing padha karo basa Turki diwenehake. Ing kolom pungkasan, tembung kriya tambahan sing bakal digunakake karo tembung kriya iki ditampilake.

Ing Perfekt, umume tembung kerja tambahan "haben" digunakake. Kita nyoba nyebut meh kabeh tembung kriya sing ora normal sing digunakake karo "sein" ing ndhuwur. Mula, mesthine bakal bener nggunakake haben kanthi tembung kriya sing ora kalebu ing tabel ing ndhuwur.

Kanggo kuliah sing luwih rinci Jerman Perfekt Priksa topik kita sing dijenengi.

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori