Negara lan basa Jerman, warga negara Jerman

Ing pelajaran Jerman iki; Kita bakal menehi informasi babagan negara Jerman, basa Jerman lan kabangsaan Jerman. Subyek negara lan basa Jerman umume diwulangake ing kelas 9 ing negara kita.

Ing kursus iki, ing ngendi kita bakal mriksa basa Jerman kanggo negara-negara kasebut, luwih dhisik ndeleng Jerman lan Turki saka negara-negara tunggal kanthi visual sing wis disiapake kanggo sampeyan. Kaping pisanan, kita bakal ndeleng jeneng negara sing paling kita rungu lan biasane ana ing bawana Eropa, siji-siji, kanthi visual. Mengko, kita bakal ndeleng jeneng pirang-pirang negara liyane ing tabel, sinau jeneng-jeneng bangsa Jerman lan sinau basa-basa sing digunakake dening negara-negara ing Jerman.

Disaranake sampeyan tindakake pelajaran kanthi tliti. Saiki ayo ndeleng negara-negara Jerman sing duwe gambar. Saiki, ayo ndemek masalah ing ngisor iki: Sampeyan bisa ndeleng artikel ing ngarep jeneng negara ing sawetara gambar ing ngisor iki. Sanajan jeneng negara Jerman umume tanpa artikel, sawetara negara kayata die Türkei duwe artikel ing ngarepe. Masalah iki uga kudu digatekake.

Yen ndeleng gambar ing ngisor iki, sampeyan uga bisa sinau babagan ing ngisor iki:

  • Kita nuduhake jeneng negara Jerman
  • Saliyane jeneng negara Jerman, kita uga nuduhake arti ing basa Turki.
  • Kita uga nuduhake peta negara Jerman
  • Saliyane negara Jerman, kita uga nuduhake warna bendera negara kasebut ing peta.

Kuliah Jerman Negara Ilustrasi

Negara lan basa Jerman Turki

die Türkei - TURKEY


 

Negara lan basa Jerman - Jerman

Deutschland - JERMAN



Negara lan basa Jerman Bulgaria

Bulgarien - BULGARIA


 

Negara lan basa Jerman Yunani

Griechenland - GREECE


 

Negara lan basa Jerman Luxemburg

Luxemburg - LUXEMBOURG


 

Negara lan basa ing Jerman - Italia

Italien - ITALI


 

Negara lan basa Jerman - Inggris

Britannien - ENGLAND (BRITAIN)


 

Negara lan basa Jerman Walanda

Niederlande - NETHERLANDS



Negara lan basa ing Jerman - Prancis

Frankreich - FRANSI


 

Negara lan basa ing Jerman - Polandia

Serbuk sari - POLAND

Ing ndhuwur, kita ndeleng jeneng Jerman sawetara negara lan sing padha karo Turki bebarengan karo peta lan warna bendera negara kasebut. Ayo ndeleng sawetara negara liyane. Ing dhaptar sing wis disiapake minangka tabel ing ngisor iki, sampeyan bakal bisa ndeleng negara lan basa Jerman lan jeneng sing diwenehake kanggo negara-negara ing negara kasebut. Katrangan tabel kasedhiya ing ngisor iki.

Negara Jerman, basa Jerman lan kabangsaan Jerman

Kaping pisanan, ayo menehi sing umum. Salah sawijining topik sing wis dibahas sadurunge Profesi Jerman manawa saben anggota profesional dijenengi kanthi kapisah kanggo pria lan wanita ing basa Jerman, ing wiwitan jeneng pendhudhukan pria kasebut. ing artikel kasebut ing wiwitan jeneng profesional wanita kasebut mati Kita ujar manawa ana artikel. Dadi yen guru lanang, tembung liyane bakal diarani basa Jerman, lan tembung liyane yen wanita. Kajaba iku, der artikeli digunakake ing ngarepe pria, lan articel die digunakake ing ngarepe wanita.

Kaya iki, jeneng bangsa Jerman dijenengi kanthi kapisah kanggo pria lan wanita, lan ing artikel, yen ing ngarepe wanita mati Artikel kasebut digunakake. Sawise mriksa tabel negara Jerman, kabangsaan Jerman lan basa ing ngisor iki, panjelasan sing dibutuhake kasedhiya ing tabel kasebut.

NEGARA JERMAN - BANGSA - BAHASA
Das Land (NEGARA) mati Nationalität (BANGSA) die Sprache (LANGUAGE)
mati Türkei Turki / Turkin Wong Turki
Nordzypern Turki / Turkin Wong Turki
Arab Saudi Arab / Araberine Arab
Syrian Syrier / Syrierin Arab
ujar Irak Iraker / Irakerin Arab
der Iran Iraner / Iranerin Persia
Austria Österreicher / Österreicherin Deutsch
Francja Franzose / Französin Französisch
Deutschland Deutsch / Deutsche Deutsch
mati schweiz Schweizer / Schweizerin Deutsch / Französisch
Yunani Grieche / Griechin Yunani
Japan Jepang / Jepang Wong jepang
Russland Russe / Russin Wong Rusia

Ing tabel ing ndhuwur, kolom kaping pisanan ngemot jeneng negara, kolom nomer loro kanggo bangsa sing manggon ing negara iki, lan kolom katelu ngemot basa sing digunakake ing negara iki.

contone mati Türkei Ukara Turki tegese. Turkey kanggo ekspresi (utawa luwih becik ujar Türke) tegese Turki lanang, mati Türkin tegese wanita Turki. Wong Turki Ukara kasebut nuduhake basa Turki sing digunakake ing Turki.

Contone, Russland tegese Rusia, der Russe ekspresi tegese mr russian, mati russin ekspresi tegese wanita Rusia. Yen sampeyan ora bisa ngerteni arti negara liya, mula migunani kanggo sinau saka kamus. Umume, kita ora nulis makna Turki kanggo saben tembung Jerman, dadi sampeyan bisa nggoleki tembung saka kamus kanggo sinau makna Jerman. Tembung sing dipelajari saka kamus luwih narik kawigaten.

Sampeyan bisa ndeleng luwih akeh negara, bangsa lan basa ing gambar sing wis disiyapake kanggo sampeyan ing ngisor iki.

Ukara babagan negara lan negara ing basa Jerman

Saiki, kita bakal nyakup conto ukara babagan negara, bangsa lan basa sing digunakake ing basa Jerman. Saka jinis ukara kasebut, kita bakal nyebutake sawetara ukara sing paling populer sing kabeh dirungokake nalika sinau basa Jerman lan kalebu subjek pisanan sing ditampilake ing sekolah. Ukara kasebut kaya ing ngisor iki:

Wo wohnst du?

Kowe manggon ing endi?

Woher kommst du?

Asale saka ngendi?

Apa sprichst du?

Basa sampeyan nganggo basa endi?

Ukara kasebut kaya. Ayo menehi conto ukara kaya ngono.

Wo wohnst du? Ukara lan conto ukara wangsulan

Wo wohnst du? (Kowe manggon ing endi?)

Ich wohne ing Balıkesir Aku manggon ing Balıkesir
Du wohnst ing Bursa Sampeyan manggon ing Bursa
Said wohnt ing Antalya Said manggon ing Antalya
Wir wohnen ing Artvin Kita manggon ing Artvin

Woher kommst du? Ukara lan conto ukara wangsulan

Woher kommst du? (Saka ngendi sampeyan?)
Ich komme aus Balikesir Aku asale saka Balıkesir
Du kommst aus Marmaris Sampeyan teka saka Marmaris
Hamza kommt aus Izmir Hamza asale saka Izmir
Wir kommen aus sinop Kita asale saka Sinop

Apa sprichst du? Ukara lan conto ukara wangsulan

Apa sprichst du? (Basa sampeyan nganggo basa endi?)

Ich spreche russicsch Aku ngomong basa Rusia
Du sprichst Deutsch Sampeyan nganggo basa Jerman
Meryem spricht Türkisch Meryem ngomong basa Turki
Wie sprechen Englisch und Türkisch Kita nganggo basa Inggris lan Turki

Dialog Ngomong Negara Jerman


Ukara Olahraga Negara lan Basa Jerman

Ing ngisor iki, kanca sing jenenge Dora menehi informasi babagan awake dhewe. Nggunakake ilmu basa Jerman, temokake tembung sing kudune ana ing spasi ing ukara ing ngisor iki.

………… Tag! …… Jeneng ………. Dora.

Ich ………… Frankreich.

Ich …………. ing Paris.

Ich ……. Englisch und Türkisch.

Ich ……………… Französisch.

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori