Sayuran ing Kuliah Ilustrasi Jerman lan Ukara Contoh

Halo, ing pelajaran basa Jerman iki, kita bakal ngomong babagan sayuran ing basa Jerman (die Gemüse). Kita bakal sinau tunggal lan pluralitas sayuran ing basa Jerman. Kaping pisanan, kita bakal sinau basa Jerman babagan sayuran sing paling umum. Nalika sinau sayur-sayuran Jerman, kita bakal sinau bareng karo tulisane. Kajaba iku, kita wis siyap kanggo sampeyan visual visual sing apik ing basa Jerman.

Wong Jerman sing mberkahi berkah sing apik, sayuran lan kacang-kacangan warna-warni sing diwenehake Pangeran kita. kanthi tunggal lan jamak kita bakal sinau. Ing wulangan sadurunge Buah Jerman Kita mriksa subyek. Kita sinau woh-wohan kanthi visual sing apik lan nggawe ukara ing Jerman babagan woh-wohan. Saiki kita bakal sinau basa Jerman sayuran kanthi cara sing padha.

Sawise sinau sayuran Jerman, kita bakal nggawe ukara basa Jerman babagan sayuran sing wis kita sinaoni nalika nggulung menyang sisih ngisor kaca.

Topik sayuran ing basa Jerman biasane diwulangake ing kelas 9 utawa 10. Kursus iki kanggo siswa sing sinau basa Jerman dhewe, siswa kelas 9 lan siswa kelas 10.

Sayuran Jerman saiki nganggo artikel uga tunggal lan majemuk Ayo sinau sayuran Jerman siji-siji.

GERMAN VEGETABLES SUBJEK GAMBAR

 

Sayuran Jerman - Bawang

MATI ZWIEBEL - Bawang


 

Sayuran Jerman - Bawang Putih

DER KNOBLAUCH - GARLIC


 

Sayuran Jerman - Kentang

DIE KARTOFFEL - POTATO


 

Sayuran Jerman - Tomat

MATI TOMATE - TOMATO



Sayuran Jerman - Mrico

DER PFEFFER - PEPPER


 

Sayuran Jerman - Timun

DIE GURKE - SALATALIK


 

Sayuran Jerman - Wortel

MATI KAROTTE - KARROT


 

Sayuran Jerman - Terong

DIE AUBERGINE - EGGPLANT


 

Sayuran Jerman - Lettuce

DER SALAD - Lettuce



Sayuran Jerman - Gobis

DER KOHL - CABBAGE


PUTRI GERMAN

 

Kacang Jerman - Hazelnut

MATI HASELNUSS - HAZELNUT


 

Kacang Jerman - Walnut

DIE WALNUSS - WALNUT


 

Kacang Jerman - Almond

DIE MANDEL - ALMOND



Kacang Jerman - Pistachio

DIE PISTAIZE - PISTACHIO


 

Kacang Jerman - Mesir

DER MAIS - EGYPT

Sayuran Jerman (Gemüse) Topik kita kanthi irah-irahan adhedhasar hafalan. Sampeyan bakal luwih nguntungake yen sampeyan olahraga nggunakake tembung sing sampeyan hafal kanthi cara sing paling pas kanggo sampeyan mengko ing ukara. Kita uga pengin nyebutake babagan subyek sing sampeyan kudu ngelingi jeneng sayuran Jerman bebarengan karo artikel kasebut. Ora preduli sepira ukara sing sampeyan lakoni kanthi tembung sing sampeyan gunakake tanpa artikel, bisa uga ora dingerteni karo wong liya sing pengin sampeyan critakake. Iki nyebabake kesimpulan yen ukara sing sampeyan pikirake pancen ayu iku sejatine ora ana artine.

GERMAN VEGETABLES ING Tabel

Ing gambar ing ndhuwur, kita nyoba nyakup sayuran sing paling umum sing biasane digunakake. Saiki ayo tambah dhaptar sayuran ing basa Jerman lan tampilake ing meja supaya sampeyan bisa ndeleng kabeh bebarengan.

GERMAN VEGETABLES
das Gemüse sayur-sayuran
der Pfeffer mrico
mati gurke Timun
mati Tomate tomat
mati Kartoffel kentang
mati Zwiebel bawang
der Knoblauch papak
der Salat Salad, Lettuce
der Spinat Bayam
mati Petersilie Parsley
der Lauch awam
der Blumenkohl cauliflower
der Rosenkohl Brussels sprouts
mati Karotte wortel
der Kürbis Waluh
der Sellerie Seledri
mati Okraschote okra
mati weiße Bohne Kacang buncis
mati grüne Bohne Kacang ijo
mati Erbse kacang polong
mati Aubergine eggplant
mati Artischocke Artichoke
der Brokkoli brokoli
der Dill Dill

Mesthi wae, bisa uga ana akeh sayuran sing ora kita pikirake sajrone nyiyapake subjek iki. Nanging, babagan sayuran ing basa Jerman, cukup kanggo sinau sayuran sing paling akeh digunakake ing saben dinane luwih dhisik. Sayuran luwih lanjut bisa dipelajari saka kamus Jerman mengko yen dibutuhake. Saiki ayo pindhah conto ukara babagan sayuran ing basa Jerman.

AYAT SAMPEL GOLEK GERMAN

Kode Sampel Sayuran Jerman

Kode Sampel Sayuran Jerman

Saiki ayo analisa visual iki sing wis katon. Bocah lanang ing gambar "Aku ora bakal nemoni Gemüse"Dheweke ujar. Dadi;

  • Aku ora bakal nemoni Gemüse : Aku ora seneng mangan sayuran

Utawa yen dheweke pengin ujar sebaliknya, yaiku, aku seneng mangan sayuran, kepiye carane dheweke?

  • Ich esse gern Gemüse : Aku seneng mangan sayuran

Bedane rong ukara ing ndhuwur yaiku ing ukara "oraAsale saka tembung ”. Kaya sing sampeyan deleng "oraTembung "nambah negativ ing ukara kasebut.

Saiki ayo nggawe ukara liyane kaya iki. Priksa ukara conto ing ngisor iki.

  • Aku njaluk Maise : Aku seneng mangan jagung
  • Ich esse gern Karborn : Aku seneng mangan wortel
  • Aku ngerti Zwiebeln lan Kartoffeln : Aku seneng mangan bawang lan kentang
  • Ich esse gern Gemüse : Aku seneng mangan sayuran
  • Sampeyan bisa nemokake Obst und Gemüse : Aku seneng mangan woh-wohan lan sayuran
  • Ich esse ora maise gern : Aku ora seneng mangan jagung
  • Ich esse ora gern Karborn : Aku ora seneng mangan wortel
  • Aku ora bisa ngerti Zwiebeln lan Knoblauchen : Aku ora seneng mangan bawang lan bawang putih

Kaya sing dingerteni ing conto ukara babagan sayuran ing basa Jerman ing ndhuwur, ing ukara kaya ngono, bentuk obyek jamak mesthi digunakake. Ayo menehi conto liyane.

Kode Sampel Sayuran Jerman

Kode Sampel Sayuran Jerman

Ing gambar ing ndhuwur, bocah "Aku pengin nggawe Gemüse. Ich mag Obst"Dheweke ujar. Dadi "Aku ora seneng sayuran. (Aku ora seneng sayuran). Aku seneng woh."Dheweke ujar. Dadi, kenapa "nicht" digunakake kanggo nggawe ukara kasebut negatif ing ukara tuladha sadurunge lan sampeyan bisa uga nganggep "kein" digunakake ing kene. Ayo jelasake kaya ing ngisor iki; Ing conto ukara sadurunge, tembung "nicht" mesthi sadurunge tembung kriya "gern". Ing basa Jerman, "nicht" digunakake kanggo nggawe tembung kriya negatif. Ing ukara ing kene, kita ujar "Ich mag kein Gemüse". Amarga tembung gemüse minangka tembung jeneng, ing ukara iki "kein" digunakake tinimbang "nicht" ing ngarepe tembung gemüse. Kita wis menehi conto kaloro panggunaan.

KALIMAH INFORMASI GOLEKSI GERMAN

Informasi Babagan Tomat ing basa Jerman

Informasi Babagan Tomat ing basa Jerman

Saiki ayo analisa ukara ing gambar ing ndhuwur:

  • Das ist ein Obst : Iki minangka buah
  • Es ist rot : Werna abang
  • Es ist saftig : Dheweke jus
  • Es hat Kalium, Magnesium, Vitamin A lan Vitamin C : Dheweke IS; Ngemot kalsium, magnesium, vitamin A lan vitamin C (nduweni tegese)

ora: Amarga tomat kadang dietung ing antarane woh-wohan lan kadang ing antarane sayuran, kita jarake minangka woh ing gambar iki. Yen kita tegese iku sayuran "Das ist ein GemüseKita kudu nulis minangka ”.


Informasi Babagan Mrica Jerman

Informasi Babagan Mrica Jerman

Saiki ayo analisa ukara ing gambar ing ndhuwur:

  • Das ist ein Gemüse : Iki sayuran
  • Es ist grün und lang : Dheweke ijo lan dhuwur
  • Es kupluk Vitamin C : Isine vitamin C (wis, ana)
  • Es ist gesund : Dheweke sehat

Informasi Babagan Wortel Jerman

Informasi Babagan Wortel Jerman

Saiki ayo analisa ukara ing gambar ing ndhuwur:

  • Das ist ein Gemüse : Iki sayuran
  • Es ist lang : Dheweke dhuwur
  • Es ist oranye : Dheweke oranye
  • Es topi Vitamin A, Vitamin B, Vitamin D lan Vitamin E : Dheweke IS; Ngemot vitamin A, vitamin B, vitamin D lan vitamin E.


Informasi Babagan Bawang Jerman

Informasi Babagan Bawang Jerman

Saiki ayo analisa ukara ing gambar ing ndhuwur:

  • Das ist ein Gemüse : Iki sayuran
  • Es ist oval : Wis bunder
  • Es hat Phospor, Vitamin A, Vitamin B lan Vitamin C : Dheweke IS; ngemot fosfor, vitamin A, vitamin B lan vitamin C

Informasi babagan Kentang Jerman

Informasi babagan Kentang Jerman

Saiki ayo analisa ukara ing gambar ing ndhuwur:

  • Das ist ein Gemüse : Iki sayuran
  • Es ist oval and hell braun : Wujude bunder lan coklat enom
  • Es topi Kalium lan Vitamin B : Dheweke IS; Ngemot kalsium lan vitamin B
  • Es ist lecker : Enak tenan

Para siswa, ing piwulang iki, kita wis ndeleng sayuran ing basa Jerman nganti saiki lan nulis conto ukara babagan sayuran ing basa Jerman. Saiki ayo nulis sawetara cathetan ing ngisor iki babagan ilmu umum Jerman, sanajan ora ana gandhengane langsung karo subjek.

INGKANG KANGGO NGANGGO VERSI GERMAN

Para kanca, ing ndhuwur, kita wis menehi sayuran Jerman kanthi visual lan ing bentuk tabel. Mesthi wae, tembung-tembung kasebut kudu diapalake, kaya kabeh tembung Jerman, kanthi artikel uga majemuk. Kajaba iku, kita wis nyritakake ing pelajaran sadurunge, nanging ayo menehi sawetara informasi kanthi ngelingake maneh manawa ana kanca sing ora maca. Mungkin sampeyan narik perhatian nalika mriksa gambar ing ndhuwur.

  1. Ora ana modal I lan huruf cilik I ing alfabet Jerman. Tegese, huruf i ora duwe huruf gedhe lan huruf cilik I. Mula, kaya saben tembung, sampeyan kudu ati-ati babagan ejaan sayuran ing basa Jerman.
  2. Kita wis kasebut ing pelajaran sadurunge. Apa jeneng iku jeneng sing pas utawa jeneng genus ing basa Jerman, huruf awal kudu kapital. Kaya sing bisa dideleng ing visual lan tabel ing ndhuwur, inisial jeneng sayuran Jerman mesthi kapitalisasi. Aturan iki mung ditrapake kanggo tembung, nanging ora kanggo tembung sifat, kata ganti, kata kerja, tembung kriya.

Para kanca, Ing wulangan iki babagan sayuran ing basa Jerman;

  • Kita sinau sayuran Jerman uga artikel.
  • Kita sinau sayuran tunggal lan majemuk ing basa Jerman.
  • Kita sinau babagan nulis ukara sing bisa menehi informasi babagan sayuran ing basa Jerman.
  • Kita sinau nulis conto ukara liyane babagan sayuran sing nggunakake tembung kriya uga.

Iku kabeh sing bakal diwenehake babagan sayuran ing basa Jerman. Sampeyan saiki bisa mriksa pelajaran liyane. Muga-muga sampeyan bisa sukses.

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori