Kuliah Modalverben Jerman

Para kanca, ing piwulang basa Jerman iki Modalverben Kita bakal nutupi topik kasebut. Ing basa Jerman Modalverben diarani 6 tembung kriya tambahan wis. Iki diarani Modalverbens utawa tembung kriya. Sanajan tembung kriya tambahan iki ora ana artine dhewe, tembung kasebut ngganti utawa nggedhekake tegese tembung kriya ukara sing nyata.

German Modalverben Tembung kriya tambahan, sing diarani, digandhengake miturut subyek ing ukara kasebut, lan ing kasus iki, tembung kriya ukara sing nyata ditemokake ing infinitive, yaiku ing pungkasan ukara tanpa konjugasi.

Tembung kriya kasebut uga bisa digunakake minangka tembung kriya utama ing ukara kasebut. Tembung kriya kasebut, diarani Modalverben ing basa Jerman, lan makna umum lan konjugasi miturut individu ing jaman saiki diwenehake ing ngisor iki. Ing tabel ing ngisor iki modhal modalverbi Yen digunakake tegese kepinginan, umume digunakake minangka möchten tinimbang mögen. Amarga iki, konjugasi tembung kriya möchten, kajaba modhale, diwenehake ing jejere tabel.

Modalverben

Dadi apa tegese Modalverben nambah ukara kasebut? Apa ana tembung kriya tambahan gaya modalverben ing basa Turki kita?

Mesthi ana. Kajaba iku, ayo menehi conto kaya ing ngisor iki:

Aku arep mulih.

Aku arep mangan jajan.

Aku bisa renang ing kolam renang iki.

Aku bisa ndandani mobil iki.

Aku bisa nyanyi.

Aku iso numpak pit.

Aku bisa mlayu banter.

Sampeyan bisa nggunakake ukara kaya ing ndhuwur ing basa Jerman. Modalverben Kita bisa simulasi ukara sing digawe nggunakake.

Saiki ayo sinau babagan tembung kriya tambahan sing diarani modalverben ing basa Jerman lan maknane.


MODALVERBEN

dürfen diidini nindakake, bisa, bisa, wani, kanggo
können bisa, bisa, ngerti, ngerti, bisa, bisa, bisa
mögen kepengin, tresna, seneng, condhong, seneng, kepengin, dadi
kudu kudu nindakake, kudu nindakake, kudu nindakake, kudune / kudune
nyalip supaya dijaluk nindakake, dijaluk, kudu dibutuhake, kudune / kudune, dikandhani
wollen pengin, kepinginan, dikarepake, mbutuhake

Almanca Modalverben yaiku tembung kriya tambahan kaya ing ndhuwur. Kaya sing sampeyan ngerteni ing kene, ana sawetara makna sing beda ing antarane Modalverbens. contone dürfen bisa tumindak, duwe ijin lan ijin nindakake, duwe idin, tegese padha können Digunakake kanggo tegese bisa tumindak, duwe kekuwatan lan kekuwatan, duwe katrampilan, lan bisa.

 

LAMPIRAN ANTARA WONG GAME MODALVERBEN

pihak dürfen können mögen kudu nyalip wollen
Aku darf bisa sing entuk Bangka Golf bakal
du darfst kannst magst musst sollst kekarepan
er / sie / es darf bisa sing entuk Bangka Golf bakal
w dürfen können mögen kudu nyalip wollen
exp kembung kerucut mogt musst sollt wollt
padha dürfen können mögen kudu nyalip wollen
Aug dürfen können mögen kudu nyalip wollen

Tabel ing ndhuwur ModalverbenTembak masarakat diwenehake. Supaya bisa nggunakake modalverbens kanthi bener ing ukara, ModalverbenSampeyan kudu ngapalake nembak masarakat miturut individu. Kita uga bisa ndeleng tabel iki minangka visual sing luwih gedhe:

Modalverben Jerman

Modalverbens Jerman kaya ing ndhuwur. Modalverbens iki umume digunakake ing ukara kanthi tembung kriya utama. Modalverbens ing ukara dheweke kepincut karo perkara kasebut lan ing kasus iki tembung kriya ukara nyata ing infinitive yaiku tanpa njupuk ditemokake ing pungkasan ukara. Modalverbens uga bisa digunakake minangka tembung kriya utama ing ukara. Ing kasus iki, umume ana ing endi tembung kriya kudu.

ndhuwur Modalverben Kita wis menehi konjugasi, mula yen kita bakal nggunakake modalverben lan tembung kriya nyata ing ukara, ing ukara kalorone Modalverben Lan yen bakal ana tembung kriya sing nyata, mula Modalverben bakal digandhengake miturut subyek, lan tembung kriya sing sejatine bakal ana ing pungkasan ukara kasebut minangka infinitif tanpa inflasi. Kita wis ngerti apa wujud infinitif saka kriyo Jerman lan kepiye tembung kriya kagandheng ing basa Jerman miturut individu, ing pelajaran konjugasi kriya Jerman kita. Sing ora ngerti bisa maca pelajaran kasebut.

Saiki, ayo nulis sawetara conto ukara ing basa Jerman sing padha karo penjelasane.


Ukara Contoh Modalverben Jerman

Ayo nulis ukara sakcara nggunakake modalverben

SUBJEK + MODALVERB + BARANG LAIN + VERB ASLI (KANGGO MASTER)

Ich kann schwimmen.

Aku bisa nglangi.

Du kannst schwimmen.

Sampeyan bisa nglangi.

Getih Maria.

Meryem iso mlayu.

Wir kannen rennen.

Kita bisa mlayu.


Ayo nulis ukara pitakon nggunakake Modalverben

Kann ich schwimmen?

Bisa nglangi?

Kannst du schwimmen?

Bisa nglangi?

Kann Ahmet rennen?

Apa Ahmet bisa mlayu?

Kannen wir rennen?

Apa kita bisa mlayu?


Ayo nulis ukara negatif nggunakake Modalverben

Aku ora ngerti apa-apa.

Aku ora bisa nglangi.

Sampeyan ora bisa ngerti.

Sampeyan ora bisa nglangi.

Mehmet kann nicht rennen.

Mehmet ora bisa mbukak.

Wir kannen nicht rennen.

Kita ora bisa mbukak.


Ukara campuran babagan Modalverben

Saiki ayo nggawe ukara campuran, ukara kita bisa diterjemahake menyang basa Turki dadi saiki utawa saiki. tuladhane Ich kann rennen ukara "aku bisa mlayu"Minangka" utawa "Aku bisa mlayuKita bisa nerjemahake minangka ”.

Aku pengin ngerti Kaffee trinken.

Aku ora pengin ngombe kopi.

Sampeyan kudu ngerti babagan Pizza Pizza?

Apa sampeyan pengin mangan pizza?

Wir möchten ins Teater gehen.

Kita arep menyang téater.

Sampeyan bisa ngerti babar pisan.

Sampeyan pengin maca buku.

Ich kann schön malen.

Aku bisa cet kanthi apik.

Ya iku otomatis Auto fahren.

Dheweke bisa nyetir kanthi apik.

Wir können schnell rennen.

Kita bisa mlaku kanthi cepet.

Yen ora ngerti.

Dheweke ora bisa nglangi.

Aku ora bisa ngantu-antu.

Aku ora bisa tangi esuk.

Sampeyan bisa milih Klavier und singen.

Sampeyan bisa muter piano lan nembang.

 

Para kanca, ing piwulang iki, kita mulang Modalverbens, sing dadi topik penting ing basa Jerman, kita ndeleng Modalverbens ing basa Jerman, kita sinau cara njupuk Modalverbens miturut individu, Modalverben nggunakake ukara lurus, ukara pitakon lan ukara negatif.

Sampeyan uga ModalverbenSampeyan bisa nggawe ukara sing beda kanthi kriyo beda kanthi nggunakake.

Kanthi cara iki, sampeyan bisa sinau babagan Modalverben kanthi luwih apik lan sampeyan ora bakal gampang lali karo subyek Modalverben amarga akeh repetisi.

Modalverben Jerman Sampeyan bisa nulis pitakon, pendapat, saran lan panjaluk sing pengin takon babagan subyek ing kolom pitakon. Kabeh pitakon bakal dijawab dening kita.

Para kanca, aja lali ngumumake lan menehi saran situs pembelajaran basa Jerman menyang kanca liyane.

Matur nuwun wis ngunjungi situs, muga-muga sing paling apik.

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori