Jeneng Jerman

Ing wulangan iki kanthi judhul Substantive, kita bakal menehi sawetara informasi babagan jeneng Jerman, yaiku tembung Jerman. Kita bakal menehi informasi babagan jeneng Jerman, yaiku jeneng barang, tembung, obyek.

Kanca, kita fokus ing pola sing kudu sampeyan ngerti umume lan informasi sing sampeyan kudu apal ing pelajaran sing diterbitake supaya sampeyan bisa sinau basa Jerman. Nanging, kita kudu nyakup topik grammar penting sing kudu sampeyan ngerti nalika sinau basa Jerman. Subyek sing bakal dibahas ing kursus iki yaiku Jeneng Jerman (Substantif). Supaya subjek iki bisa dingerteni luwih apik, kita bisa miwiti piwulang kanthi negesake manawa kudu dingerteni kanthi lengkap ing Artikel Jerman sing wis diterbitake sadurunge.

Kanggo netepake jeneng kanthi ringkes, diarani tembung sing diwenehake marang makhluk. Kaya ing basa kita dhewe, ana jinis kayata jeneng tunggal, jamak, sederhana, majemuk, abstrak lan konkrit ing basa Jerman. Maneh, kayadene ing basa kita dhewe, ana uga macem-macem kayata tembung kembung-e saka jeneng. Ditulis manawa ana udakara 250.000 tembung ing basa Jerman, lan kabeh inisial kabeh jeneng ditulis kanthi kapital, tanpa preduli jeneng tartamtu utawa umum. Lan kanggo ringkes, dheweke njupuk tembung (der, das, die), sing dikenal minangka artikel, saben nomina genus.

Sampeyan bisa mriksa jeneng ing basa Jerman kanthi dibagi dadi 3 genera. Iki;

Jenis Kelamin lanang (Jeneng Pria)
Genus Wanita (Jeneng Wanita)
Jenis Netral (Jeneng Tanpa Gender) dipisahake dadi.

Miturut aturan gramatikal sing digunakake, titik iki diwenehake kanggo tembung lanang kanthi artikel "der", sing wadon kanggo tembung wanita kanthi artikel "mati", lan tembung netral kanthi artikel "das".

Jenis Kelamin lanang Jerman (Jeneng Pria)

Kabeh kata benda sing pungkasane ana huruf -en, -ig, -ich, -astore bisa diarani maskulin. Kajaba iku, jeneng wulan, dina, pituduh, musim, jeneng kabeh makhluk seks lanang, lan jeneng tambang lan dhuwit uga lanang.

Jenis Kelamin Wanita Jerman (Jeneng Wanita)

Jeneng-jeneng sing pungkasane huruf - e, -ung, -keit ,, -ion, - in, -ei, -heit bisa diarani feminin. Kajaba iku, jeneng, nomer, kembang, kali, kali, wit lan jeneng woh kabeh makhluk wanita uga estri.

Jenis Netral Jerman (Jeneng Tanpa Gender)

Jeneng-jeneng sing umum digunakake ing kaloro jinis, kutha, negara, keturunan, logam lan jeneng asale kabeh dianggep minangka jinis netral.

ora: Generalisasi wis digawe ing subyek sing kasebut. Yen sampeyan ora yakin babagan panggunaan tembung, disaranake sampeyan supaya kamus Jerman minangka sumber. Kanthi cara iki, sampeyan bakal sinau jeneng anyar sing bakal sampeyan sinau kanthi panggunaan sing bener.

Para kanca, aku pengin ngandhani babagan sawetara konten ing situs iki, kajaba subjek sing wis diwaca, uga ana topik kaya ing ngisor iki ing situs iki, lan iki minangka topik sing kudu dingerteni para siswa Jerman.

Kanca-kanca sing dikasihi, matur nuwun amarga minat sampeyan ing situs iki, muga-muga sukses bisa sinau ing basa Jerman.

Yen ana topik sing pengin dideleng ing situs iki, sampeyan bisa nglaporake karo sampeyan kanthi nulis menyang forum.

Kajaba iku, sampeyan bisa nulis pitakon, pendapat, saran lan macem-macem kritik babagan cara mulang basa Jerman, pelajaran Jerman lan situs kita ing wilayah forum.

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori