German Days, Days of German Week (Wochentage)

Iki kaya wulangan pisanan kita ketemu ing syarat-syarat loro tembung Jerman, ing segi ora mrintahake kawruh sadurunge dina Jerman, sasi mengko, kita bakal ndeleng nomer kursus Jerman kita Jerman lan mangsa sakteruse.

Topik dina Jerman gampang dingerteni lan diapalake. Kaya sing sampeyan ngerteni, setaun duwe 4 musim, 12 wulan, 52 minggu lan 365 dina. Ana 7 dina seminggu. Dadi saiki kita bakal sinau jeneng kasebut sajrone 7 dina ing dina Jerman.

Dina ing basa Jerman diwenehake nganggo basa Turki, lan ejaane ing basa Jerman lan pangucapane ing kurung kasebut ing ngisor iki.
Ing teks Turki, tandha: yen tandha sadurunge bakal diwaca ing wektu sing suwe.

GERMAN DAYS, GERMAN DAY WEEKS (WOCHENTAGE)

Ayo luwih dhisik ndeleng hari Jerman ing tabel, tulis Turki lan Jerman. Banjur, ayo ndeleng pocapan Turki kanthi nulis siji-siji.

Dina Jerman lan Turki

GERMAN DAYS
ana ana
Selasa Selasa
Wednesday Wednesday
Thursday Thursday
ana Friday
ana ana
Minggu Minggu

Jerman dina kaya ing ndhuwur. Biyen ing Jerman kanggo Setu Sonnabend Tembung kasebut digunakake. Nanging saiki ana Tembung kasebut digunakake luwih akeh. Isih, ayo menehi informasi tambahan ing papan liya Sonnabend Yen sampeyan ngrungokake tembung kasebut, dilaporake. Sonnabend tembung ing basa Jerman ana nuduhake dina minggu. Iki tegese dina Setu. Nanging saiki sing paling akeh ana Tembung kasebut digunakake.

German Days and Turkish Readings

Saiki ayo tulis dhaftar dina Jerman bebarengan karo bacaan Turki:
Ing teks Turki, tandha: yen tandha sadurunge bakal diwaca ing wektu sing suwe.

  • ana: ana (Mode: nt: g)
  • Selasa: Selasa (Ns Di ing: g)
  • ana: Wednesday (Mitvoh)
  • ana: Thursday (Ing donırs: g)
  • ana: ana (Frayt: f)
  • ana: ana (Sämsta: g)
  • Market: Minggu (Zonta: g)

Jerman dina Subyek kasebut bisa ditemokake kapan wae lan ing endi wae. Ing tanggalan, nalika tuku tiket pesawat, nggawe reservasi ing hotel apa wae, tuku tiket kanggo saben pertandingan, mbukak konser, lsp. Jerman dina subyek bakal pancen perlu kanggo sampeyan. Sampeyan ora bisa nindakake samubarang kasebut tanpa ngerti jaman Jerman.

Gambar Sampul Jerman

 

Dina Jerman

Dina Jerman

Obrolan babagan Dina Jerman

Nalika menehi conto ukara, luwih dhisik “dina iki dina ikiAyo sinau takon.

Welcher Tag iku ora?

Dina iki dina apa?

Heute ist Dienstag 

Dina iki dina selasa

Heute ist Donnerstag

Dina iki dina Kemis

Heute ist Mittwoch

Dina iki dina rabu

Welcher Tag iku ora?

Dina iki dina apa?

Heute ist Freitag

Dina iki dina Jumuah

Heute ist Montag

Dina iki dina Senen

Maneka Ukara ing Jerman

Saiki "dina sing sesukAyo ditliti babagan pitakon "lan wangsulan sing bisa diwenehake babagan pitakon iki:

Welcher Tag ist morgen?

Dina sesuk apa?

Morgen ist Samstag

Sesuk dina Setu

Morgen ist Sonntag

Sesuk dina Minggu

Welcher Tag ist morgen?

Dina sesuk apa?

Morgen yaiku Freitag

Sesuk dina Jumuah

Morgen ist Montag

Sesuk dina Senen

Morgen ist Mittwoch

Sesuk dina Rebo

Para kanca, kaya sing bisa dideleng ing conto ukara ing ndhuwur "HeuteTembung "ing basa Turki"dina iki"Tegese,"morgenTembung ""sesukTegese ”. Kangge, informasi luwih lengkap: yen morgen Yen huruf awal tembung ditulis ing huruf cilik "sesukTegese "nanging Morgen purwakanthi tembung kaya sing katon ing kene (Morgen) nalika inisial kapitalisasi "morningTegese ”. Ayo uga menehi informasi sethithik iki.

Saiki ayo terusake conto ukara babagan jaman Jerman.

  • Eine Woche hat 7 Tage: Ana 7 dina seminggu.
  • Perang Worgestern Montag: Dina sadurunge dina ana.
  • Perang Gestern Dienstag: Dina wingi ana.
  • Heute ist Mittwoch: Dina iki ana.
  • Morgen ist Donnerstag: Esuk iku ana.
  • Übermorgen ist Freitag: Jum'at sabanjuré.

Ayo menehi conto liyane:

Heute ist Montag. : Dina iki dina Senen.
Heute ist Dienstag. : Dina iki dina selasa.
Heute ist Mittwoch. : Dina iki dina Rebo.
Heute ist Donnerstag. : Dina iki dina Kemis.
Heute ist Freitag. : Dina iki dina Jumuah.

 

Ukara Sampel Dina Jerman

Ukara Sampel Dina Jerman

 

Khotbah Jerman ngandika: wingi, dina iki, sesuk

  • Heute ist Montag: Dina iki ana
  • Heute ist Dienstag: Dina iki Selasa
  • Heute ist Donnerstag: Dina iki ana
  • Perang Gestern Montag: Wingi ana
  • Perang Gestern Mittwoch: Wingi ana Rebo
  • Perang Gestern Freitag: Wingi ana
  • Morgen ist Montag: Esuk iku ana
  • Morgen ist Freitag: Besok Jemuah
  • Morgen ist Samstag: Esuk iku ana

Heute ist Montag. : Dina iki dina Senen.
Heute ist Dienstag. : Dina iki dina selasa.
Heute ist Mittwoch. : Dina iki dina Rebo.
Heute ist Donnerstag. : Dina iki dina Kemis.
Heute ist Freitag. : Dina iki dina Jumuah.

Sampeyan maca subyek kita ing basa Jerman, peki Bulan lan musim Jerman Apa sampeyan wis maca kuliah? Sawise maca wulan lan musim Jerman ing basa Jerman, sampeyan bakal sinau dina, wulan lan musim Jerman.

Subyek Ujian Basa Jerman

Disaranake sampeyan cepet ngrampungake tes subyek Dina Jerman, sing bakal disiapake sedhela.

Sampeyan bisa nulis pitakon lan komentar babagan piwulang basa Jerman ing forum almancax. Kabeh pitakon sampeyan bakal dijawab dening instruktur almancax.

Dilersen saiki ditemokake ing situs kita german numbers Sampeyan uga bisa maca pelajaran basa Jerman.

Tim almancax kepengin sukses ...

LAYANAN TRANSLASI INGGRIS KAMI Miwiti. Kanggo informasi luwih lengkap: Terjemahan inggris

Tautan sing Disponsori